Україна і світ

В Міноборони будуть по-новому реагувати на кризові ситуації

Станіслав Гайдер: Документ стане «відправною точкою» у вертикалі управління

Міністерство оборони України затвердило новий перелік кризових ситуацій та визначило алгоритм оперативного реагування на них. 

Як повідомляють в оборонному відомстві, цей важливий крок спрямований на підвищення ефективності роботи Ситуаційного центру МО, що є ключовим елементом розбудови інтегрованої оборонної моделі України.

Зазначається, що новий перелік охоплює різноманітні кризові ситуації, що можуть виникати у воєнно-політичній, міжнародній, інформаційній, соціальній сферах, а також у сферах ресурсного забезпечення та військово-технічної політики.

Як пояснив заступник міністра оборони Станіслав Гайдер, цей документ стане «відправною точкою» у вертикалі управління.

«Є політика управління даними, є перелік кризових ситуацій, є порядок функціонування Ситуаційного центру. Політика управління даними дає змогу уніфікувати інформацію і її передачу, перелік криз – ідентифікувати проблему, а алгоритм дій – забезпечити належне реагування на кризу з боку керівництва Міноборони», — розповів він.

За словами Станіслава Гайдера, заходи мають на меті визначити зони підвищеної уваги та оптимізувати роботу Ситуаційного центру, що сприятиме загальній обороноздатності України.

Як повідомляла АрміяInform, вМіністерстві оборони України підбили підсумки двох місяців роботи порталу з дерегуляції – спеціальної платформи, через яку можна комунікувати про зміни, які назріли у війську.

Серед прикладів звернень, які були опрацьовані Міноборони, є пропозиції змін до низки нормативно-правових актів для оптимізації процесу списання пально-мастильних матеріалів на БПЛА, а також спрощення допуску операторів безпілотників до польотів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також в МО повідомили, що опрацювали ініціативи, що стосуються земель оборони, і на їх підставі уже розроблено алгоритм оформлення права користування земельними ділянками для потреб оборони.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-07-11 18:52:44