Україна і світ

Уряд ухвалив важливу постанову щодо ветеранів: що зміниться

Уряд дав «зелене світло» професійній адаптації ветеранів та членів їхніх сімей за бюджетні кошти / Ілюстративне фото

Напередодні Кабінет Міністр ухвалив важливу постанову, необхідну для забезпечення професійної адаптації ветеранів й ветеранок війни, членів їхніх сімей, родин полеглих українських Захисників й Захисниць за кошти державного бюджету. 

Як повідомляють у Міністерстві у справах ветеранів, за відповідною програмою на 2024 рік передбачено 71 млн грн.

Зокрема уряд вніс зміни до постанов від 21 червня 2017 р. та № 432 і від 18 березня 2024 р. № 307, якими передбачив механізм використання бюджетних коштів на заходи з професійної адаптації ветеранів війни, членів їхніх сімей, родин полеглих воїнів.

Також запроваджено умову обов’язкового працевлаштування цих осіб після професійної адаптації.

Крім того, Кабмін визначив категорії осіб, які отримуватимуть послугу із професійної адаптації в першочерговому порядку.

«Мінветеранів створює умови та можливості для розвитку ветеранів і ветеранок, працевлаштування, започаткування власної справи, щоб бути економічно активними та фінансово незалежними. Це є запорукою відновлення України вже зараз і тим більше після Перемоги. Ми аналізуємо проблематику нестачі кадрів на ринку праці, тому, маючи запит від роботодавців, можемо розробляти та пропонувати освітні програми», — наголосив в.о. міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун.

За його словами, ухвалена сьогодні постанова забезпечить своєчасне фінансування видатків: тим більше, що попит на навчання та перекваліфікацію є. 

За попередні два роки кількість тих, хто скористався можливістю профадаптації збільшилася в 3,5 раза – до 2,2 тисячі осіб. У 2024 році планується вийти у показник біля п’яти тисяч осіб.

Як повідомляла АрміяInform, близько 12 000 звернень від наших ветеранів, ветеранок та їхніх рідних опрацювали оператори Єдиної ветеранської лінії від квітня 2024 року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нещодавно Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка забезпечує фінансування проєкту із запровадження фахівців із супроводу ветеранів та демобілізованих осіб по всій території України — в межах системи переходу від військової служби до цивільного життя.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-07-10 06:44:02