Україна і світ

Українські зірки підтримали представників ЛГТБ-спільноти

Українські зірки публічно підтримали представників ЛГБТ-спільноти та висловилися щодо Місяця гордості (Pride Month), який стартував у всьому світі 1 червня.

У цей час у світі проводяться Марші рівності, метою яких є привернення уваги до обмеження прав і свобод представників різних сексуальних орієнтацій.

Зірки підтримали представників ЛГБТ-спільноти

Одним із перших, хто публічно підтримав Pride Month, став фронтмен гурту O.Torvald Женя Галич. Під час свого концерту він вийшов на сцену з веселковим прапором. Музикант наголосив, що щире кохання – завжди заслуговує на повагу.

Зараз дивляться

– З початку повномасштабного вторгнення я доєднався до лав Сил оборони та на бойових зустрічав дуже різних людей, котрі пропагували різне кохання. Щире кохання – завжди заслуговує на повагу, не важливо наскільки воно традиційне в очах суспільства. На війні та в цивільному світі важливі лише почуття, не має різниці… чи традиційні… за своє віддали життя, – зазначив Галич.

Ведучий Анатолій Анатоліч наголосив, що кожна людина має право бути собою та любити того, кого захоче.

– Я – найяскравіший приклад того, що лякалки про те, що хтось надивиться на ЛГБТ і стане носити сукні і цілуватися з пацанами, це міф і абсолютна нісенітниця. Бо якби це було так, то я вже зустрічався б з Ріккі Мартіном, адже в моїй сфері мене оточує велика кількість представників ЛГБТ. Але ні, я люблю жінок (одну, інші просто подобаються) , але з повагою ставлюся до вибору людей, – написав ведучий.

Співачка Оля Полякова обурилася, що у 2024 році у суспільстві досі тільки говорять про рівні права замість того, щоб реально їх дати.

– Зараз у нас “зависли” два законопроєкти — №5488 та №9103. Які буквально дають дві прості речі. Перша — не можна бити людину, тому що вам не подобається, з ким він чи вона іде за руку. Друга: дозволяють оформити стосунки тим, хто хоче їх оформити. І поки їх не приймуть, будуть усі рівні, але дехто буде рівнішим, – висловилася артистка.

Представників ЛГБТ-спільноти підтримав і співак Wellboy. Він опублікував фото, на якому позує у панамці в кольорах веселки.

Співачка Джамала, яка нещодавно втретє стала мамою, теж не проігнорувала Місяць гордості. До свого головного фото в Instagram вона додала логотип веселки.

Фото: Джамала/Instagram

Фото: Оля Полякова, Женя Галич

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-04 18:40:11