Україна і світ

Українцям за кордоном дозволили стати на військовий облік через консульства

Фото: Факти ICTV

Військовозобов’язаних, знятих з військового обліку через виїзд за межі України на понад три місяці, дозволили ставити на облік без особистого прибуття до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП).

Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів України під час засідання, заявив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Як стати на військовий облік у ТЦК за кордоном

Зокрема, рішенням Кабміну внесено зміни до порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних і резервістів, а також проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації на особливий період.

Зараз дивляться

Призовники, військовозобов’язані та резервісти, яких було знято з військового обліку через вибуття за межі України на понад три місяці, можуть тепер стати на облік до ТЦК і СП без особистого прибуття.

Тепер доступна постановка на військовий облік через закордонні дипломатичні установи для осіб, які перебувають за межами України понад три місяці.

Кабмін дав право районним (міським) ТЦК надсилати в електронному вигляді звернення до територіальних органів Національної поліції, що стосуються призовників, військовозобов’язаних і резервістів, які вчинили адміністративні правопорушення, передбачені статтями 210 та 210-1 КУпАП.

Водночас тепер виключено норму про подання висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я про необхідність постійного догляду (для осіб з інвалідністю другої групи), що підтверджують право на відстрочку від призову на військову службу за мобілізацією.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-07 20:32:38