Суспільне мовлення

Україна здобула 19 медалей в останній день змагань Повітряних сил США: результати

Результати України у веслуванні на тренажерах.

Збірна України завершила виступи на змаганнях Повітряних сил і морської піхоти США (United States Air Force and Marine Corps Trials), що проходили в американському Лас-Вегасі. Останні нагороди розіграли у веслуванні на тренажерах. У цьому виді спорту українські військовослужбовці й ветерани завоювали 19 медалей.

Як виступили українці

У фінальному турнірі з веслування учасники виступали у двох категоріях: “запливах” на одну й чотири хвилини. До цих змагань приєдналася понад половина української команди: одразу 17 представників.

Переможцями в обох дисциплінах стали військовослужбовці ЗСУ Юрій Брель, Дмитро Терещенко й Олександр Недашковський, а також прикордонник Сергій Дубов.

З двома срібними нагородами змагання завершив Тимур Леон. По “сріблу” також здобули Руслан Сумін і Вадим Гільчук, які стали найшвидшими у спринті, та Роман Цикерда, який став другим на 4 хв.

“Бронзовий” дубль собі записав Василь Барилюк. Крім того, до трійки призерів увійшли Юрій Гапончук, Ігор Бутенко, Герман Золотарьов та Іван Халупа.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Збірна України на змаганнях Повітряних сил США. Фото: Invictus Games: Team Ukraine

Усі медалі України на змаганнях Повітряних сил США у веслуванні

  • “Золото”: Юрій Брель (1 хв + 4 хв), Сергій Дубов (1 хв + 4 хв), Дмитро Терещенко (1 хв + 4 хв), Олександр Недашковський (1 хв + 4 хв)
  • “Срібло”: Тимур Леон (1 хв + 4 хв), Руслан Сумін (1 хв), Вадим Гільчук (1 хв), Роман Цикерда (4 хв)
  • “Бронза”: Василь Барилюк (1 хв + 4 хв), Юрій Гапончук, Ігор Бутенко, Герман Золотарьов, Іван Халупа

Що відомо про змагання Повітряних сил США

  • До цього українці здобули на турнірі 60 медалей у паверліфтингу, велоспорті, волейболі сидячи, плаванні, кульовій стрільбі, легкій атлетиці та стрільбі з лука. Тож після змагань з веслування загальний доробок команди виріс до 79.
  • Упродовж турніру проходили змагання в десяти адаптивних видах спорту: легкій атлетиці, плаванні, велоспорті, кульовій стрільбі, стрільбі з лука, паверліфтингу, веслуванні на тренажерах, волейболі сидячи та баскетболі й регбі на кріслах колісних.
  • Від України участь у змаганнях брали 30 військовослужбовців та ветеранів, які зазнали поранень.


Джерело: Суспільне мовлення України