Україна і світ

Україна може повернутися до відключень світла наступного тижня через спеку – Міненерго

Фото: Pixabay

Заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук зауважила, що на вихідних та на наступному тижні синоптики прогнозують значне підвищення температури, а тому може зрости споживання електрики.

Про це Світлана Гринчук сказала в ефірі Єдиних новин.

На 16 серпня енергетики не прогнозують відключення світла. Проте на вихідних та на наступному тижні прогнозується підвищення температури, спека. Тому в Міненерго очікують зростання споживання електрики серед населення.

Зараз дивляться

Можливі графіки відключення світла

Світлана Гринчук нагадала, що енергосистема України сильно постраждала від російських ракетних атак: пошкоджені як системи, так і лінії електропередачі. Все це робить нашу енергосистему дуже чутливою. Тому такі фактори, як підвищення температури можуть призвести до того, що енергетикам доведеться застосовувати графіки відключення світла, наголосила заступниця міністра.

– Однак ми будемо робити все для того, щоб ці графіки були максимально непомітними для наших споживачів, – заявила Світлана Гринчук.

Вона зауважила, що на всіх енергооб’єктах треба проводити ремонти, дуже скоро планується ввести в роботу додаткові потужності.

– Проте в періоди сильної спеки просимо дуже розумно і економно користуватися електроенергією. За можливості не використовувати кондиціонери, особливо в пікові години навантаження, коли енергетикам дуже важко збалансувати енергосистему, – заявила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук.

Вона також закликала бізнес використовувати імпортну електрику. За словами заступниці міністра, ті підприємства, які імпортують понад 80% електрики не відпадають під графіки відключення світла.

Прогноз погоди на вихідні та наступний тиждень

За даними Укргідрометцентру, вже 17 та 18 серпня температура повітря від сходу до заходу, а також на півночі коливатиметься в межах +26-34 °C. У південних регіонах до +36 °C.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

З 19 серпня температура підвищиться і в східних областях – +31-35 °C. 20 серпня у західних та частково центральних регіонах буде незначне пониження температури від +25 °C до +29 °C, місцями до +31 °C. А на сході та півдні країни спека збережеться – до +34-36 °C.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-16 11:57:46