Україна і світ

Угорщина не братиме участі і не буде блокувати рішення НАТО щодо України

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Угорщина не братиме участі у рішеннях військово-політичного блоку щодо України, але й не буде їх блокувати.

Про це він сказав під час спільної пресконференції із прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном у середу, 12 червня, у Будапешті.

Переговори Столтенберга та Орбана: що відомо

— На саміті я очікую, що союзники схвалять лідируючу роль НАТО в координації та наданні допомоги у сфері безпеки та навчанні для України. Я також очікую, що союзники схвалять довгострокове фінансування, щоб надавати військову підтримку. Це надасть передбачуваність і звітність, які потрібні Україні. Прем’єр-міністр Орбан чітко сказав, що Угорщина не братиме участі в цих зусиллях НАТО, і я прийняв цю позицію, – сказав він

Столтенберг додав, що Орбан його запевнив у тому, що Угорщина не буде проти цих зусиль та дозволить іншим союзникам рухатися вперед.

Зараз дивляться

Генсек також заявив, що представники Угорщини не братимуть у цій діяльності участі та запевнив, що жодні фінанси Угорщини не будуть використані.

Зі свого боку Орбан констатував, що позиція Угорщини у питанні війни, яку проти України веде Росія, відмінна від більшості союзників. Але він заявив: Угорщина чітко сказала, що не має наміру блокувати будь-які рішення в НАТО, які можуть відрізнятися від нашого, як ми вважаємо, раціонального аналізу ситуації.

Він сказав, що Будапешту надали гарантії, що країна не надаватиме фінансування і персонал за межами військових операцій НАТО.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-12 13:37:09