Україна і світ

У США анонсували позитивну відповідь на запит України про сім Patriot

Під час саміту НАТО у Вашингтоні на Україну чекають позитивні новини щодо надання протиповітряної оборони, зокрема систем Patriot. 

Про це заявила амбасадорка США при НАТО Джуліанна Сміт. 

Україна отримає позитивну відповідь щодо надання систем Patriot

Джуліанна Сміт зазначила, що на саміті НАТО будуть свіжі новини щодо ППО.  

Зараз дивляться

– Українці у квітні попросили в НАТО сім систем Patriot. І ми маємо дуже позитивну відповідь щодо цього, яка надійде найближчими днями, – повідомила Сміт. 

Також вона додала, що у Вашингтоні “буде великий тиждень”, і закликала стежити за конкретними оголошеннями, які будуть надходити для України, для союзників по НАТО, новинами про оборонне виробництво, про стійкість, і про кібербезпеку. 

Водночас посол наголосила, що президент України Володимир Зеленський під час саміту у Вашингтоні відчує стійку відданість Україні з боку Північноатлантичного блоку. 

– У нас буде фінансове зобов’язання, згідно з яким і Україна, і Росія чітко зрозуміють, що ми, трансатлантичні партнери, нікуди не відступимо… Ми зосереджені на питанні України та збираємося дотримуватися обраного курсу, тож стежте за оголошеннями фінансових зобов’язань, – сказала амбасадорка. 

Вона також додала, що під час саміту для України підготують міст до членства в НАТО. 

Пані посол пояснила, що це означає, що блок оголосить про те, що він візьме на себе роль координатора допомоги, яка надходить в Україну, а також навчання українських військових. 

Джерело: Голос Америки

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-09 13:00:05