Україна і світ

У Міноборони затвердили положення про Громадську антикорупційну раду

Відповідний наказ у п‘ятницю, 3 березня, підписав Міністр оборони України Олексій Резніков.

Антикорупційна рада створюється на засадах відкритого та прозорого конкурсу в складі 15 осіб строком на один рік. Її діяльність передбачає ефективну участь громадськості в формуванні антикорупційних заходів у Міністерстві оборони України.

Новостворений консультативно-дорадчий орган, після проведення відкритого загальнонаціонального голосування за кандидатів на платформі Національного агентства з питань запобігання корупції і після визначення переможців, які увійдуть до складу антикорради, має забезпечити прозору діяльність Міноборони та цивільний контроль. Серед іншого, до переліку завдань ради входить аналіз корупційних ризиків, запобігання та протидія корупції, встановлення взаємодії Міноборони з громадськими об’єднаннями та іншими інститутами громадянського суспільства.

— Громадська антикорупційна рада наділена вичерпним переліком інструментів, яких достатньо, щоб унеможливити будь-які корупційні прояви. Вона може утворювати експертні групи, залучати фахівців, положення про діяльність ради передбачає широкий діапазон для дій. Певен, антикорупційна рада поліпшить не лише роботу в самому міністерстві, а і зміцнить фундамент довіри в суспільстві. Що перший, що другий, вкрай важливі моменти для досягнення головної стратегічної мети України — перемоги у війні, — зазначив Олексій Резніков.

Склад ради затверджується за результатами конкурсу. Кандидатури для участі можуть подати громадські об’єднання, державна реєстрація яких відбулася не менше ніж за два роки до дня оголошення конкурсу та статутна діяльність яких пов’язана із запобіганням та протидією корупції.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

З оголошенням про конкурсний відбір до складу Громадської антикорупційної ради при Міністерстві оборони України можна ознайомитися за посиланням.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-03-04 17:50:04

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин