Україна і світ

Салат із квашеної капусти: 5 смачних рецептів


Квашена капуста – це не тільки смачний, а й надзвичайно корисний продукт, багатий на вітамін С, пробіотики та клітковину. Завдяки своєму яскравому смаку вона чудово поєднується з різними інгредієнтами, створюючи легкі та поживні салати.

Ми зібрали 5 найкращих рецептів салатів із квашеної капусти, які легко приготувати вдома. Детальніше – у нашому матеріалі.

Салат із квашеної капусти з цибулею та олією

Цей салат – класика, яка ніколи не набридає. Простий набір інгредієнтів робить його доступним, а завдяки квашеній капусті страва виходить соковитою, з приємною кислинкою.

Зараз дивляться

Інгредієнти:

  • 300 г квашеної капусти
  • 1 цибулина
  • 1 ч. л. цукру
  • 2-3 ст. л. олії

Приготування:

  1. Якщо капуста дуже кисла, її можна злегка промити та відтиснути.
  2. Додайте до капусти цукор та гарно розітріть.
  3. Наріжте цибулю та викладіть до капусти.
  4. Заправте салат олією, перемішайте та подавайте до столу.

Салат із квашеної капусти з горошком та огірком

Цей салат поєднує в собі ніжність горошку та приємну кислинку капусти з огірком. Завдяки яблуку він має легку солодкувату нотку, а часник додає пікантності.

Інгредієнти:

  • 300 г квашеної капусти
  • 2 солоних огірки
  • 1 середня цибулина (краще фіолетова чи біла)
  • 1 солодке яблуко
  • 200 г консервованого зеленого горошку
  • 2-3 ст. л. олії
  • сіль, спеції – до смаку

Приготування:

  1. Наріжте цибулю, огірки та яблуко до вашого смаку.
  2. Додайте всі інгредієнти до квашеної капусти.
  3. Заправте олією, додайте спеції та гарно перемішайте.

Салат із квашеної капусти та буряка

Цей яскравий і корисний салат – справжня вітамінна бомба. Буряк додає салату насиченого кольору та легку солодкість, а капуста забезпечує приємну кислинку.

Інгредієнти:

  • 300 г квашеної капусти
  • 1 середній буряк (варений чи запечений)
  • 1 солодке яблуко
  • 1 фіолетова цибулина
  • 5 ст. л. олії

Приготування:

  1. Натріть буряк і яблуко на грубій тертці.
  2. Наріжте цибулю дрібними кубиками.
  3. Змішайте всі інгредієнти, заправте олією і перемішайте.

Салат із квашеної капусти та горошку

Цей салат виходить поживний завдяки додаванню свіжої капусти, а зелений горошок робить його ще цікавішим на смак.

Інгредієнти:

  • 300 г квашеної капусти
  • 200 г свіжої білокачанної капусти
  • 1 баночка консервованого зеленого горошку
  • 3 ст. л. олії
  • 100 г майонезу
  • сіль – до смаку

Приготування:

  1. Відіжміть квашену капусту від зайвого соку.
  2. Свіжу капусту дрібно нашаткуйте, злегка посоліть, щоб вона пустила сік та розітріть руками.
  3. Додайте горошок (попередньо зливши рідину).
  4. Половину салату заправте майонезом, а іншу половину – олією, щоб кожен міг вибрати свій варіант.

Салат з квашеної капусти із зеленою цибулею та петрушкою

Зелена цибуля та петрушка додають йому яскравого смаку, а проста заправка з олії робить його ще кориснішим.

Інгредієнти:

  • 300 г квашеної капусти
  • 1 маленький пучок зеленої цибулі
  • 3 гілочки петрушки
  • сіль, цукор – до смаку
  • 2-3 ст. л. олії

Приготування:

  1. Якщо капуста надто кисла, промийте її водою та злегка відіжміть.
  2. Додайте дрібно нарізану зелену цибулю та петрушку.
  3. Заправте олією, додайте щіпку цукру для балансу смаку та перемішайте.

Салати з квашеної капусти – це не лише смачно, а й дуже корисно! Завдяки різним поєднанням інгредієнтів ви зможете урізноманітнити свій раціон та отримати максимум смаку та користі від кожної страви.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-12 18:02:00