Салат із квашеної капусти: 5 смачних рецептів
![](https://news.lviv-company.in.ua/wp-content/uploads/2025/02/salat-z-kvashenoyu-kapustoyu-780x470.jpg)
Квашена капуста – це не тільки смачний, а й надзвичайно корисний продукт, багатий на вітамін С, пробіотики та клітковину. Завдяки своєму яскравому смаку вона чудово поєднується з різними інгредієнтами, створюючи легкі та поживні салати.
Ми зібрали 5 найкращих рецептів салатів із квашеної капусти, які легко приготувати вдома. Детальніше – у нашому матеріалі.
Салат із квашеної капусти з цибулею та олією
Цей салат – класика, яка ніколи не набридає. Простий набір інгредієнтів робить його доступним, а завдяки квашеній капусті страва виходить соковитою, з приємною кислинкою.
Інгредієнти:
- 300 г квашеної капусти
- 1 цибулина
- 1 ч. л. цукру
- 2-3 ст. л. олії
Приготування:
- Якщо капуста дуже кисла, її можна злегка промити та відтиснути.
- Додайте до капусти цукор та гарно розітріть.
- Наріжте цибулю та викладіть до капусти.
- Заправте салат олією, перемішайте та подавайте до столу.
Салат із квашеної капусти з горошком та огірком
Цей салат поєднує в собі ніжність горошку та приємну кислинку капусти з огірком. Завдяки яблуку він має легку солодкувату нотку, а часник додає пікантності.
Інгредієнти:
- 300 г квашеної капусти
- 2 солоних огірки
- 1 середня цибулина (краще фіолетова чи біла)
- 1 солодке яблуко
- 200 г консервованого зеленого горошку
- 2-3 ст. л. олії
- сіль, спеції – до смаку
Приготування:
- Наріжте цибулю, огірки та яблуко до вашого смаку.
- Додайте всі інгредієнти до квашеної капусти.
- Заправте олією, додайте спеції та гарно перемішайте.
Салат із квашеної капусти та буряка
Цей яскравий і корисний салат – справжня вітамінна бомба. Буряк додає салату насиченого кольору та легку солодкість, а капуста забезпечує приємну кислинку.
Інгредієнти:
- 300 г квашеної капусти
- 1 середній буряк (варений чи запечений)
- 1 солодке яблуко
- 1 фіолетова цибулина
- 5 ст. л. олії
Приготування:
- Натріть буряк і яблуко на грубій тертці.
- Наріжте цибулю дрібними кубиками.
- Змішайте всі інгредієнти, заправте олією і перемішайте.
Салат із квашеної капусти та горошку
Цей салат виходить поживний завдяки додаванню свіжої капусти, а зелений горошок робить його ще цікавішим на смак.
Інгредієнти:
- 300 г квашеної капусти
- 200 г свіжої білокачанної капусти
- 1 баночка консервованого зеленого горошку
- 3 ст. л. олії
- 100 г майонезу
- сіль – до смаку
Приготування:
- Відіжміть квашену капусту від зайвого соку.
- Свіжу капусту дрібно нашаткуйте, злегка посоліть, щоб вона пустила сік та розітріть руками.
- Додайте горошок (попередньо зливши рідину).
- Половину салату заправте майонезом, а іншу половину – олією, щоб кожен міг вибрати свій варіант.
Салат з квашеної капусти із зеленою цибулею та петрушкою
Зелена цибуля та петрушка додають йому яскравого смаку, а проста заправка з олії робить його ще кориснішим.
Інгредієнти:
- 300 г квашеної капусти
- 1 маленький пучок зеленої цибулі
- 3 гілочки петрушки
- сіль, цукор – до смаку
- 2-3 ст. л. олії
Приготування:
- Якщо капуста надто кисла, промийте її водою та злегка відіжміть.
- Додайте дрібно нарізану зелену цибулю та петрушку.
- Заправте олією, додайте щіпку цукру для балансу смаку та перемішайте.
Салати з квашеної капусти – це не лише смачно, а й дуже корисно! Завдяки різним поєднанням інгредієнтів ви зможете урізноманітнити свій раціон та отримати максимум смаку та користі від кожної страви.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-12 18:02:00