Україна і світ

У Миколаєві затримали агентів РФ, серед яких батько кримського міліціонера-зрадника

Фото: СБУ

СБУ нейтралізувала російську агентурну мережу, яка шпигувала за Силами оборони та об’єктами критичної інфраструктури у Миколаївській, Дніпропетровській та Івано-Франківській областях.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Затримання агентів спецслужб РФ на Миколаївщині

Так, у Миколаєві правоохоронці затримали двох поплічників росіян, діяльність яких координували одразу ФСБ та воєнна розвідка РФ.

Зараз дивляться

Одним із затриманих є місцевий правоохоронець, який ще з 2015 року контактує з керівником агентурної групи РФ, колишнім посадовцем міліції Андрієм Шевченком. Затриманий за вказівкою Шевченка збирав у Миколаєві інформацію про місця базування та переміщення українських підрозділів.

Також чоловік фіксував локації українських підприємств оборонно-промислового комплексу та звітував ворогу про кадрові рішення у правоохоронних органах України. Для отримання необхідної інформації, зрадник використовував власне службове становище, а також випитував у своїх колег під виглядом товариських розмов.

Також Андрій Шевченко залучив до розвідувальної діяльності свого батька, який проживає у Миколаєві, і який раніше працював у розформованій міліції. Саме за координатами, які батько Шевченка передав, ворог вчинив повторний обстріл одного з енергооб’єктів в Івано-Франківській області.

Для коригування удару ексміліціонер втемну використав свого знайомого, який проживає на території Прикарпаття. Ще одним завданням цього агента був пошук кандидатів для вербування серед колишніх та чинних правоохоронців та військових на Миколаївщині.

Чоловіка затримали на спробі втечі до Криму. Одночасно вдалося затримати й правоохоронця-зрадника.

СБУ встановила, що кураторами осередку був керівник 161 центру підготовки спеціалістів ГРУ і двоє співробітників управління ФСБ у Криму.

Під час обшуків у затриманих вилучили мобільні телефони, комп’ютерну техніку, чорнові записи та документи із доказами злочинів. Також виявлено російську символіку та рублі.

СБУ

СБУ

СБУ

СБУ

СБУ

Затриманим агентам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі вони перебувають під вартою. Їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Заочна підозра для ексміліціонера Андрія Шевченка

У СБУ наголошують, що заочну підозру за ст. 111 отримав й зрадник Андрій Шевченко – він колишній співробітник МВС України в Криму. У 2014 році Андрій Шевченко зрадив присягу та перейшов на бік росіян.

Триває робота з притягнення його та інших учасників агентурної мережі до відповідальності за злочини проти України. Спецоперацію проводили співробітники СБУ в Миколаївській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва прокуратури.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

СБУ

СБУ

СБУ

СБУ

СБУ

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-19 11:27:50