Суспільне мовлення

У Львові створять Центр допомоги людям, які зазнали тортур на війні

У Львові побудують Центр допомоги українцям, які зазнали тортур внаслідок війни з РФ. На розбудову центру уряд Фландрії виділить 1,5 мільйона євро.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Центр працюватиме в межах проєкту “Незламні”, який включає лікування, реабілітацію, протезування поранених внаслідок бойових дій, надання соціального житла пацієнтам. Прийняття грошей від бельгійських партнерів у бюджет Львова погодили сьогодні, 8 лютого, під час сесії Львівської міської ради.

Роботи над будівництвом центру вже розпочали, каже перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко. За його словами, цього року установа має запрацювати.

“Ми використовуємо діючу будівлю, яка буде реконструйована. Це, фактично, чи не перший в Україні центр для тих, хто пройшов складні випробування тортурами. Це буде розширення психологічної допомоги, яка сьогодні вже надається для поранених захисників, будуть окремі спеціалізовані кабінети та окремі підходи”, — каже Андрій Москаленко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами першого заступника міського голови Львова, проєкт розробляють для того, щоби допомогу можна було надавати точково.


Джерело: Суспільне мовлення України