Суспільне мовлення

У Львові продовжили термін подачі заявок на реставрацію балконів будинків-пам’яток

Львів’яни можуть подавати заявки на реставрацію балконів за програмою співфінансування у будинках-пам’ятках до 31 грудня 2023 року.

Про це повідомили у пресслужбі ЛКП “Бюро спадщини”.

Цього разу програма співфінансування передбачає реставрацію балконів, еркерів та лоджій, які належать до житлових квартир і виходять на фасад будинків-пам’яток культурної спадщини Львова. В комунальному підприємстві “Бюро спадщини” повідомили, що в першу чергу реставруватимуть балкони в тих будівлях, де є готова проєктно-кошторисна документація.

Для участі в програмі треба подати спільну заяву від усіх мешканців, чиї балкони виходять на головний фасад. Якщо хтось із жителів не хоче брати участь, до заяви треба долучити письмову відмову.

Частка співфінансування з боку власників — 10 тисяч гривень за кожен балкон, еркер чи лоджію. Мешканці будинку повинні надати згоду на доступ до балконів і використання інженерних мереж. Якщо всі власники будинку готові взяти участь, представник ініціативної групи подає загальну заяву до територіального підрозділу Центру надання адміністративних послуг Львова. До заяви потрібно вкласти додатки від власника кожної квартири:

  • копії укладеного(-их) охоронного(-их) договору(-ів) з органом охорони культурної спадщини на кожну квартиру з балконом, який пропонується для реставрації по Програмі (якщо він у вас не укладений, його потрібно укласти з управлінням охорони історичного середовища);
  • копії технічних паспортів кожної квартири з балконом, який пропонується для реставрації по Програмі;
  • копії поверхових планів будинку – пам’ятки культурної спадщини (для їх отримання, необхідно звернутися в управляючу компанію або ОСББ).;
  • фотофіксація стану балкону(-ів), еркера(-ів), лоджії(-й), які пропонуються для реставрації по Програмі;
  • довіреність про уповноваження особи на участь у Програмі (нотаріально посвідчена). У разі, якщо хтось із власників відмовляється від участі у Програмі, учасник до заявки долучає відповідну письмову відому.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо балкон в аварійному стані розташований не на фасаді або будинок не є пам’яткою, можна звернутися до районної адміністрації щодо деталей участі в Програмі підтримки співвласників багатоквартирних будинків у проведенні невідкладного чи капітального ремонтів, реконструкції, ремонтно-реставраційних робіт спільного майна у багатоквартирних будинках Львівської міської територіальної громади.


Джерело: Суспільне мовлення України