Суспільне мовлення

У Львові фірма з продажу авто захопила ділянку, де мають облаштувати транспортну розв’язку — мерія

У Львові фірма, яка продає авто з Європи та США, захопила близько 30 соток комунальної землі. Частину цієї ділянки міська влада відвела під будівництво транспортної розв’язки — від вулиці Кульпарківської до Патона. За справу вже взялись правоохоронці.

Як повідомили на Facebook-сторінці департаменту містобудування Львівської міської ради, мова йде про фірму “Бос Авто Україна”, яка кілька років поспіль торгує машинами зі США та Європи на вулиці Кульпарківській, поблизу ТРЦ. У департаменті стверджують, щоб облаштувати цей майданчик для продажу, підприємці захопили близько 30 соток комунальної землі. Частину цієї ділянки раніше відвели для будівництва транспортної розв’язки — від Кульпарківської до Патона.

“В управлінні держконтролю за використанням та охороною земель кажуть, що жодних документів, які б надавали право користуватися цією землею, у власників фірми немає. ЛМР не приймала рішень. Також відсутня інформація щодо зареєстрованих речових прав на цю ділянку в Державному реєстрі речових прав та Реєстрі прав власності на нерухоме майно”, — йдеться у повідомленні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У мерії додають, представники управління вже зверталися до власників фірми, щоб ті звільнили ділянку, проте заклики проігнорували. Тому управління держконтролю скерувало заяви до прокуратури і поліції. Разом з тим матеріали обстеження ділянки передали юридичному департаменту Львівської міської ради. Там готують позовну заяву до суду щодо звільнення ділянки.


Джерело: Суспільне мовлення України