Україна і світ

У Білому домі запевняють, що союзники НАТО не мають занепокоєнь щодо кандидатури Байдена

У Білому домі запевнили, що союзники США по НАТО не висловлювали занепокоєнь щодо кандидатури президента Джо Байдена після його невдалого виступу на дебатах з Дональдом Трампом. 

Про це заявив речник Ради національної безпеки Джон Кірбі.

Союзники НАТО не мають занепокоєнь щодо Байдена

У понеділок Білий дім відкинув чутки про те, що Байдену доведеться запевняти союзників США у своїй придатності до виконання обов’язків напередодні саміту у Вашингтоні. 

Зараз дивляться

– Я думаю, що ваше запитання передбачає, що їх потрібно запевнити в американському лідерстві і відданості президента Байдена, – сказав речник Ради національної безпеки Джон Кірбі у відповідь на питання журналістів. 

Кірбі додав, що адміністрація “не бачить жодних ознак цього (занепокоєння, – ред.) від наших союзників”. 

– Скоріше за все навпаки. Розмови, які ми проводимо з ними заздалегідь, демонструють те, що вони в захваті від цього саміту, – зауважив Кірбі. 

Також він додав, що йому нічого не відомо про розмови між союзниками, які б висловлювали занепокоєння щодо здоров’я Джо Байдена. 

Дебати Байдена і Трампа

Дебати Байдена та Трампа відбулися 27 червня. Одначе, багато політиків, експертів і ЗМІ назвали ці теледебати невдалими для обох кандидатів.

Експерти зауважили, що нинішній президент здавався дуже втомленим, часто не закінчував думку, перестрибував із теми на тему.

Натомість Трамп у своєму виступі маніпулював і говорив відверту брехню. Крім того, він часто кричав та нервував.

Згодом Джо Байден прокоментував теледебати з республіканцем Дональдом Трампом і назвав їх поганим епізодом.

За словами президента, тоді він був хворий і почувався жахливо. Лікарі зробили йому тест на Covid-19. Та з’ясувалося, що у Джо Байдена була дуже сильна застуда.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-09 11:56:06