Україна і світ

Тимофій Музичук відповів, з ким із росіян виступив би Kalush Orchestra


Вокаліст гурту Kalush Orchestra Тимофій Музичук ексклюзивно для Фактів ICTV.Life поміркував про виступи на одній сцені з російськими артистами.

З ким із росіян виступив би Kalush Orchestra

Нещодавно в мережі активно обговорювали виступ українських артистів на фестивалі Лайми Вайкуле в Юрмалі. Там також було заявлено артистів з Росії, зокрема приїхала Алла Пугачова, з якою Андрій Данилко, відомий образом Вєркі Сердючки, зробив фото.

На думку Тимофія Музичука, українцям не варто шукати так званих хороших росіян. Водночас він зауважив, що із самою Вайкуле гурт знайомий.

– Ми виступали на одній сцені десь пів року назад. Але якщо в лайнапі є російські артисти, хоч би хто це був, ми категорично відмовляємося, – зазначає Музичук.

Музикант додав, що і з артистами, які зрадили Україну, теж потрібно розривати усі звʼязки.

Що робити з артистами-зрадниками

Наприкінці літа Верховна Рада підтримала законопроєкт № 11410, згідно з яким пропонують позбавляти держнагород артистів-запроданців, які обрали жити та виступати в Росії.

Тимофій Музичук вважає, що до цього потрібно додати кенселінг на рівні слухачів.

– Люди виїхали, співають російською, працюють для Росії, обрали іншу країну – це їхній вибір, до побачення. Сто відсотків ми не маємо їх слухати, бо ми маємо слухати українське, закрити себе від російського контенту, російського продукту, й просувати українське, – переконаний мультиінструменталіст Kalush Orchestra.

Він так само вважає, що зараз нічим не можна виправдати й ті ситуації, коли українські артисти продовжують виконувати свої пісні, що були написані російською.

Повне інтервʼю з Тимофієм Музичуком читайте на Фактах ICTV.Life у пʼятницю, 20 вересня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Тимофій Музичук


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-18 11:19:21