Україна і світ

Східний фланг НАТО має бути готовий до агресії РФ за три роки – очільник нацбезпеки Польщі

Країни на східному фланзі НАТО мають підготуватися до агресії Російської Федерації за три роки. Про це заявив державний секретар канцелярії президента Польщі та керівник Бюро національної безпеки Яцек Сєвєра.

Під час інтерв’ю він відповів на запитання, чи погоджується з твердженням Німецької ради з міжнародних відносин про те, що Росія може напасти на країни НАТО, а вони мають від п’яти до дев’яти років на підготовку до початку агресії.

– На жаль, так. Цей аналіз збігається американськими дослідженнями. Проте, як на мене, часові рамки, представлені німецькими аналітиками, занадто оптимістичні. Якщо ми хочемо уникнути війни, країни НАТО на східному фланзі повинні прийняти коротший, трирічний часовий горизонт, щоб підготуватися до конфронтації, – вважає він.

Сєвєра наголосив, що три роки – це час, коли на східному фланзі має бути створений потенціал, який би був чітким сигналом для стримування від агресії.

Зараз дивляться

Він звернув увагу, що військова промисловість РФ працює в три зміни, тому може за три роки відбудувати більший потенціал.

Згідно з аналітичною запискою Німецької ради з міжнародних відносин, Росії знадобиться від шести до 10 років після припинення повномасштабної війни в Україні, щоб відновити армію та наважитися напасти на НАТО.

Джерело: Nasz Dziennik

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-02 23:06:18