Україна і світ

Суперництво Міноборони та Пригожина поставило Путіна перед складним вибором – розвідка Британії

Новини про суворі реалії війни в Україні, ймовірно, дійшли до ув’язнених, тому зменшилася кількість добровольців, готових найматися до ПВК Вагнера.

Так у розвідці Міноборони Великої прокоментували заяви керівника групи компаній Вагнер Євгена Пригожина про нібито припинення вербування ув’язнених.

– Дані Федеральної служби виконання покарань Росії вже свідчили про зниження темпів вербування ув’язнених з грудня 2022 року…Ключовим фактором припинення схеми, ймовірно, є дедалі більш пряме суперництво між Міноборони РФ та ПВК Вагнера. Регулярні російські війська, можливо, тепер також розгорнули переважну більшість резервістів, призваних за “частковою мобілізацією”, – наголошують у розвідці.

Тому, на думку британських розвідників, російський диктатор Володимир Путін опинився перед складним вибором – “або продовжувати виснажувати свої сили, або зменшити цілі, або провести наступну хвилю мобілізації”.

Зараз дивляться

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Водночас аналітики Інституту вивчення війни ISW вважають, що попри заяви Пригожина про припинення вербування ув’язнених, найімовірніше, ПВК Вагнер продовжить це робити, хоча й в набагато менших обсягах.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-11 13:01:41