Україна і світ

США розмістили стратегічні бомбардувальники поблизу кордону з Україною

Сполучені Штати Америки розмістили два міжконтинентальних стратегічних бомбардувальники на 57 авіабазі ВПС Румунії неподалік кордону з Україною. 

Про це йдеться у повідомленні Військово-повітряних сил США в Європі. 

США розмістили бомбардувальники на кордоні з Україною

На авіабазі в Румунії бомбардувальники B-52 Stratofortress діятимуть у складі 20-ї експедиційної бомбардувальної ескадрильї ВПС США. Також вони будуть взаємодіяти з силами НАТО. 

Зараз дивляться

Ці бомбардувальники візьмуть участь в операції Bomber Task Force Europe. 

Зазначається, що це перший випадок, коли американські стратегічні бомбардувальники діють у Румунії. 

Перед тим, як бомбардувальники прибули на авіабазу до Румунії, американські B-52 у супроводі винищувачів із Румунії та Фінляндії здійснили спільний політ. 

– У сучасному глобальному середовищі життєво важливо, щоб ми були здатні надавати широкий спектр стійких можливостей з великих відстаней. Цей етап бомбардувальної тактичної групи надає чудову можливість удосконалити нашу гнучку тактику, техніку і процедури бойового застосування, – зазначив генерал Джеймс Хекер, командувач USAFE-AFAFRICA (Повітряні сили США в Європі та Африці).

Для чого США розмістили бомбардувальники біля кордону з Україною

США регулярно демонструють свою відданість членам і партнерам НАТО за допомогою місій BTF. Завдяки цим місіям USAFE-AFAFRICA забезпечує динамічне застосування сил в Європі, створюючи стратегічну впевненість і стримуючи потенційних супротивників. 

– США готові працювати разом з нашими членами і партнерами по НАТО на східному фланзі задля забезпечення наших спільних навичок і координаційних можливостей, необхідних для підтримання регіональної безпеки, захищеності і стабільності, – сказав Джеймс Хекер.

У Військово-повітряних силах США в Європі зазначають, що регулярні і планові розгортання американських стратегічних бомбардувальників демонструють готовність США і НАТО до інтеграції з країнами-членами НАТО та партнерами для стримування загроз та захисту Північноатлантичного блоку. 

Джерело: Військово-повітряні сили США у Європі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-22 17:04:08