Суспільне мовлення

Сніг та ожеледиця: якою буде погода на Львівщині у перші дні грудня

Синоптики попередили про погіршення погодних умов на Львівщині у період з 1 по 3 грудня. На території області очікують сніг та ожеледицю, а температура повітря знизиться.

Про це повідомили на Facebook-сторінці “Львівського гідрометцентру”.

Погода зміниться через проходження атмосферних фронтів з заходу та в подальшому впливом холодної повітряної маси.

1 та 2 грудня прогнозують часом сніг та мокрий сніг, вдень з дощем. Місцями — значні опади. У неділю, 3 грудня, вночі прогнозують значний мокрий сніг та сніг, вдень часом сніг. Місцями — хуртовини. Подекуди налипання мокрого снігу, ожеледь, туман. На дорогах ожеледиця.

“Висота снігового покриву 1-2 грудня дещо знизиться, з 3 грудня спостерігатиметься приріст висоти снігового покриву на 5 – 10 см”, — зазначають у “Львівському гідрометцентрі”.

Також синоптики прогнозують поступове зниження температури повітря на території Львівщини.

“1-2 грудня вночі 0-5° морозу, вдень від 3° морозу до 3° тепла. 3 грудня вночі 2 -7° морозу, вдень 0-5° морозу. Надалі очікуємо встановлення морозяної погоди: вночі 8-14° морозу, при проясненнях місцями до 18° морозу; вдень 1-6° морозу”, — зазначають у “Львівському гідрометцентрі”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Такі погодні умови можуть призвести до порушень роботи служб електропостачання, зв’язку, будівельної галузі та до порушення руху автотранспорту на окремих ділянках доріг і вулиць.


Джерело: Суспільне мовлення України