Україна і світ

Сливова наливка: як приготувати в домашніх умовах

Сливова наливка – це чудовий спосіб зберегти смак літа і насолоджуватися ним протягом зими.

Приготування такого напою вимагає певного часу й уваги, але результат вартий зусиль. Готувати будемо без додавання спирту чи горілки. Такий напій обов’язково сподобається як досвідченим цінителям, так і тим, хто просто любить якісні домашні напої.

Як зробити сливову наливку легко і просто не виходячи з дому – читайте в матеріалі.

Зараз дивляться

Сливова наливка: рецепт

Наливка зі слив може бути адаптована під ваші вподобання – солодка, кисла, з додаванням інших фруктів чи спецій. Важливо: сливи для приготування цього напою мити не можна.

Інгредієнти:

  • сливи (будь-які, але гарно стиглі та бажано кисло-солодкі) – 3 кг
  • цукор – 1 кг
  • вода – 1,5 л

Приготування:

  1. Сливи перебираємо, викидаючи зайве. Кісточки залишаємо. Перекладаємо їх у миску. Тепер треба сливи злегка розім’яти дерев’яною товкачкою.
  2. Перекладаємо отримане напівпюре з кісточками у скляну ємність.
  3. Для сиропу у каструлю всипаємо цукор і заливаємо його водою (500 мл). Варимо, після закипання, на нижче середньому вогні не менше 20 хвилин. Важливо: у нас повинен вийти густий сироп.
  4. Сироп трохи охолоджуємо і переливаємо до слив. Надягаємо на горлечко ємності гумову рукавичку (це буде гідрозамикач). Чекаємо, допоки фруктова маса відбродить (рукавичка тоді опуститься). Бродіння повинно відбуватися за кімнатної температури в темному місці.
  5. Сік переливаємо на друшляк з марлею і м’якоть злегка відтискаємо.
  6. Переливаємо у скляну ємність. Надягаємо рукавичку з однією невеликою дірочкою. Залишаємо ще днів на 14 для додаткового бродіння.
  7. Сливову наливку знову проціджуємо через марлю та переливаємо у ємність, попередньо перемішавши напій і залишивши на 15 хвилин для випуску зайвого вуглекислого газу.
  8. Ємність щільно закриваємо кришкою і поміщаємо у льох. Термін дозрівання напою – від 3 до 4 місяців.

Окрім дозованого вживання, сливову наливку можна використовувати у кулінарії: десерти, маринади, коктейлі.

Готуйте наливку вдома, експериментуйте та насолоджуйтесь смаком домашніх слабоалкогольних напоїв.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-23 17:57:05