Україна і світ

Скільки авто перереєстрували через Дію в червні 2024 року

Українці перереєстрували транспорт за допомогою Дії 18,8 тис. разів. Це лише 15% від загальної кількості процедур зі зміни власника авто, мотоцикла або мопеда.

Скільки авто перереєстрували через Дію

Так, експерти з Інституту дослідження авторинку з’ясували, що популярність послуги онлайн через Дію продовжує знижуватися після рекордних квітня і травня.

Загалом було здійснено понад 102 тис. процедур купівлі-продажу авто за червень 2024 року в Україні. Варто зазначити, що у травні майже кожен четвертий транспортний засіб було перереєстровано через Дію.

Зараз дивляться

Однак з набуттям чинності нових мобілізаційних законів, тенденція на початку літа почала знижуватися. Втім, показник у 15% для сервісу вважається нормою.

Зазначається, що найчастіше перереєстровували автомобілі у Дію – 96,8% від загальної кількості. Решта – мотоцикли та мопеди.

З моменту запуску сервісу, було перереєстровано 125 тис. різного транспорту.

До речі, варто враховувати, що послуга зміни власника авто не безкоштовна, хоч і вона гарантує законність процедури. Раніше Факти ICTV детально розповіли, скільки коштує перереєстрація авто в Україні у 2024 році. Можна також замовити й унікальний номерний знак, але ця сума рахуватиметься окремо.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-12 11:11:05