Україна і світ

Скаржилася на пекельний біль у животі: у Перу в жінки вагітність розвивалася в печінці


У Перу в 37-річної жінки зафіксували рідкісну позаматкову вагітність: плід розвивався в печінці. Це один із найрідкісніших випадків у медицині: за понад 50 років зафіксовано лише 34 подібні патології.

Пекельний біль у животі

Міністерство охорони здоров’я Перу повідомило, що 37-річна жінка прибула в Національну лікарню Арсобіспо Лоайса в Лімі з прибережного міста Чимботе з проблемою, яка змусила медиків працювати на межі можливостей.

Жінка скаржилася на пекельний біль у животі. Лікар Хорхе Херіко Араухо розповів, що пацієнтка надійшла у відділення невідкладної гінекології лікарні з історією двох попередніх операцій, проведених в іншій установі щодо позаматкової вагітності.

Вагітність у печінці

Однак виявилося, що ембріон усе ще перебував у її тілі. І не там, де зазвичай, а в печінці.

– Ніхто не міг собі уявити, що всередині неї розвивається один із найрідкісніших випадків у медицині: позаматкова вагітність, локалізована в печінці, – йдеться у статті.

Успішна операція

Ембріону було шість тижнів, проте він завмер і перестав розвиватися.

– Ембріон був нежиттєздатний і не мав серцебиття, тому був прийнятий терміновий план дій, – сказав лікар.

Хірурги успішно прооперували жінку, тепер її стан істотно покращився. Асусена Шуан Ласаро виписали через п’ять днів після операції. Лікар зазначив, що печінка пацієнтки має повністю відновитися за умови правильного догляду.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Need To Know

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-03 09:24:35