Україна і світ

Ситуація у Мирнограді: у місті ще 20 тис. людей, армія РФ на відстані 6 км

Фото: Нацполіція

У Мирнограді Донецької області залишаються ще близько 20 тис. людей. Серед них є діти, кількість яких сягає орієнтовно 1 тис.

Про це заявив виконувач обов’язків Мирноградської міської військової адміністрації Юрій Третяк у коментарі проєкту Свобода Ранок від Радіо Свобода.

Яка ситуація в Мирнограді Донецької області

– Ситуація напружено-стабільна. Але ворог потроху просувається. Зараз лінія бойового зіткнення – приблизно за шість км від міста Мирнограда. Люди виїжджають, але не так швидко, як хотілось би, як того потребує ситуація, – заявив в. о. Мирноградської МВА.

Юрій Третяк сказав, що першочергово місцева влада намагається організувати евакуацію дітей і людей похилого віку, яким важко жити самостійно та мають труднощі з пересуванням.

Зараз дивляться

За його словами, багато людей виїжджають самостійно з Мирнограда, оскільки постійно чути вибухи та артилерійські обстріли навіть на околицях громади.

Працівники військової міської адміністрації, представники Національної поліції та Державної служби надзвичайних ситуацій закликають людей евакуюватися, телефонують з відповідними проханнями та обходять оселі жителів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Виконувач обов’язків Мирноградської МВА зазначив, що є люди, які відмовляють виїхати, проте таких випадків було небагато. За його словами, всіх людей з Мирнограда планують вивезти до кінця серпня.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-16 17:12:30