Україна і світ

Сирський сказав, коли будуть відомі результати розслідування катастрофи F-16

Фото: Офіс президента

Результати розслідування катастрофи літака F-16, в якій 26 серпня загинув український льотчик Олексій Месь, повідомлять найближчим часом.

Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський в інтерв’ю телеканалу CNN.

Розслідування катастрофи F-16

У Сирського запитали, що стало причиною катастрофи F-16. При цьому Інтерв’юерка Крістіана Аманпур з CNN запитуючи про катастрофу, сказала, що Україна давно просила ці винищувачі для збивання ракет РФ.

Зараз дивляться

На це Сирський зауважив, що наші пілоти були підготовлені та проходили підготовку в навчальних закладах країн-партнерів, і, звичайно, були відібрані найкращі пілоти, які вже мали досвід керування літаками, що були на озброєнні ЗСУ.

— Зараз спеціальна комісія Міноборони проводить розслідування, щоб з’ясувати всі факти катастрофи цього літака. Але перед тим хочу сказати, що пілот, який загинув, він збив дві ракети і він просто атакував, переслідував третю крилату ракету, використовуючи бортову зброю, – сказав він.

На думку головнокомандувача ЗСУ, результати розслідування будуть відомі всім найближчим часом.

— І з одного боку, ми не збираємося це приховувати, а з іншого боку, ефективність застосування цих літаків доведена результатами – знищенням парою F-16 чотирьох крилатих ракет, тому це, безумовно, посилить нашу обороноздатність, в першу чергу, в боротьбі з ворожими крилатими ракетами, – заявив він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наприкінці серпня стало відомо, що під час масованого ракетного обстрілу України 26 серпня під час виконання бойового завдання загинув льотчик Повітряних сил ЗСУ Олексій Месь.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-09 10:42:36