Україна і світ

Сирський про наслідки затримок західної зброї: Хотіли механізовану бригаду – маємо піхотну

Фото: Генштаб ЗСУ

Затримки надходження західної зброї в Україну призводять до втрат не лише територій, але й людських ресурсів.  

Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський в інтерв’ю CNN.

Наслідки затримок надходження західної зброї в Україну

Головком зазначив, що загалом затримки із постачанням необхідного озброєння від Заходу, зокрема через те, що Конгрес США  на початку 2024 року довго не міг ухвалити рішення про допомогу Україні, призвели до втрат людей та територій. 

Зараз дивляться

– Коли нічим стріляти, нікому і нічим стримувати противника, це, перш за все, призводить до зростання рівня втрат, зростання наших втрат не тільки матеріальних ресурсів, а й людських, – сказав Сирський. 

Також він додав, що після того, як Конгрес США у квітні цього року проголосував за закон про допомогу Україні, і обіцяне озброєння почало прибувати на фронт, почалися суттєві зміни. 

Однак, за словами Сирського, допомога надходить із запізненням. А це впливає на формування та ефективність нових підрозділів. 

– Ви плануєте використовувати механізовану бригаду, а за фактом використовуєте її як піхотну. Внаслідок цього її бойові можливості та ефективність значно нижчі, – пояснив головнокомандувач ЗСУ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що 6 вересня, президент США Джо Байден підписав новий пакет допомоги Україні на $250 млн, який, зокрема, містить ракети до системи ППО RIM-7, переносні зенітні комплекси Stinger, боєприпаси та інше озброєння.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-09 11:40:55