Україна і світ

Сирський оголосив про скорочення в Генштабі ЗСУ

У Генеральному штабі ЗСУ проведуть оптимізацію, яка передбачає зменшення чисельності підрозділів ГШ, а також позбавлення їх від “невластивих функцій”.

Про це на своїй сторінці у соцмережах повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Зміни у Генштабі ЗСУ

– Війна не стоїть на заваді змін у Збройних Силах України. Продовжуємо удосконалювати структури військового управління. Головне наше завдання — зробити ефективнішою систему командування військами та виключити дублювання функцій, – пояснив він.

За словами головкома, відповідні заходи проводяться в рамках реалізації стратегії розвитку видів і окремих родів військ Збройних Сил України до 2035 року.

Зараз дивляться

– Вперше ми плануємо на десятиріччя вперед. У цьому ж контексті здійснюється формування Сил безпілотних систем ЗС України, – повідомив він.

Сирський вказує, що також триває оптимізація штатної структури підрозділів Генерального штабу. Зокрема, відбувається зменшення їх чисельності та позбавлення від невластивих функцій.

– Завдяки цьому вже посилені органи військового управління, які здійснюють командування військами в районах бойових дій, – заявив він.

Як наголосив головнокомандувач, головною метою, попри російську агресію, є створення перспективної структури Збройних Сил України на період до вступу в НАТО.

Сили безпілотних систем ЗСУ

Нагадаємо, на початку травня поточного року Кабмін підтримав указ президента України про утворення в ЗСУ нового роду військ – Сил безпілотних систем.

Сам указ про початок створення у Силах оборони окремого роду військ президент Володимир Зеленський підписав ще 6 лютого.

Згодом заступник головкома ЗСУ, полковник Вадим Сухаревський вказував, що утворення в українській армії Сил безпілотних систем продиктовано необхідністю ефективнішого застосування дронів на передовій та зменшенням постачання артилерійських боєприпасів від західних партнерів України.

Примітно, що саме Сухаревський є відповідальним за напрям безпілотних систем та розвитку застосування дронів.

Фото: Головнокомандувач ЗС України / Олександр Сирський

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-06 19:19:47

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин