Україна і світ

Шпигував за кораблями ВМС: біля порту у Миколаєві затримали російського інформатора

У Миколаївській області кіберфахівці СБУ викрили інформатора спецслужб РФ, який збирав розвіддані про Сили оборони поблизу акваторії Чорного моря.

Найбільше ворога цікавили військові кораблі ВМС ЗСУ і напрямки їхнього переміщення морськими та річковими маршрутами.

Також зрадник намагався вивідати координати сухопутних підрозділів, які залучені до бойових операцій на лівобережжі Херсонської області.

Зараз дивляться

Ця інформація потрібна була РФ для підготовки ракетно-дронових атак по прифронтовій частині півдня.

Затримання російського інформатора у порту Миколаєва

Але цю загрозу вчасно нейтралізували співробітники СБУ, що дозволило убезпечити місця дислокації підрозділів ЗСУ, а також задокументувати злочинні дії фігуранта і затримати його у власному помешканні.

Зрадником виявився місцевий житель, якого російські спецслужби дистанційно залучили до співпраці на початку цього року. Він публікував у мережі дописи на підтримку війни РФ проти України, чим привернув до себе увагу.

Про виконання так званих завдань фігурант звітував у месенджері куратору.

Під час обшуків вдома у затриманого вилучили мобільний телефон із доказами його розвідувальної діяльності на користь країни-агресора.

Йому оголошено про підозру за ч. 3 ст. 114-2 ККУ (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану). Підозрюваному загрожує до 12 років тюрми. Наразі він  під вартою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-22 10:25:06