Україна і світ

Що робити, якщо не встиг подати заяву на вступ до вишу у 2024 році

Починаючи з 1 липня 2024 року, абітурієнти можуть зареєструвати особисті електронні кабінети. Документи для вступу цьогоріч необхідно подати з 19 до 31 липня (до 18 години).

Що робити, якщо не встиг подати заяву на вступ, чи можна буде у такому разі вступати у 2024 році – читайте детальніше на Фактах ICTV.

Що робити, якщо не встиг подати заяву на вступ 2024

Заява та документи на вступ до вищих навчальних закладів приймаються через електронний кабінет вступника.

Зараз дивляться

Після початком вступної кампанії вступнику необхідно створити особистий електронний кабінет та за його допомогою завантажити копії необхідних документів. Нагадуємо, що цього року вступники можуть подати не більше п’яти заяв на бюджет та до десяти заяв на контракт.

У 2024 році заяви подають тільки в електронній формі (окрім осіб, зазначених у п.п. 3 розділу VI Умов прийому на навчання до закладів вищої освіти). Саме через особистий кабінет вступник може подати заяви до вишів на бажані конкурсні пропозиції.

Реєстрація заяв вступників на денну форму навчання на бакалавра, молодшого бакалавра, магістра медичного, ветеринарного, фармацевтичного спрямувань завершується 31 липня о 18.00. Після цього терміну вступити на бюджет буде неможливо. Якщо заклади вищої освіти будуть проводити додаткові набори, то лише на контракт.

Абітурієнти, які не встигли подати заяви на вступ до вишу у 2024 році, можуть звернутися до закладу освіти та зʼясувати, чи проводиться там додатковий набір.

Якщо заклад проводить додатковий набір, то вступник зможе подати заяву на вступ через електронний кабінет вступника. Але лише на контрактній основі.

Загалом заклади освіти можуть проводити додатковий набір на контрактну форму навчання до 31 жовтня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-02 17:39:08