Україна і світ

Ще 6 проросійським інтернет-агітаторам загрожує до 10 років тюрми

Про це повідомили у Службі безпеки України.

У Києві затримано псевдоексперта, який активно підтримував збройну агресію рф на власній сторінці у Фейсбук. У ході розслідування було встановлено, що фігурант має російський паспорт та є автором декількох прокремлівських видань, які були підпільно надруковані за гроші з москви до повномасштабного вторгнення рф.

У цих псевдонаукових працях автор фальсифікує історичні факти становлення та розвитку Української державності на користь рф. Також фігурант використовував у книгах «тези» кремлівської пропаганди, в яких виправдовує захоплення частини території України.

️На Закарпатті: викрито переселенку з тимчасово окупованого міста Голубівка на Луганщині, яка вихваляла путіна та героїзувала «кадирівців».

Ще один фігурант – мешканець Берегівського району, який на своїй сторінці у Фейсбук розповсюджував заклики до однієї з національних громад регіону підтримати збройну агресію рф.

️ На Житомирщині: викрито одразу трьох ворожих агітаторів. Один з них влаштовував штучні конфлікти з представниками ТЦК. Під час провокацій фігурант намагався дискредитувати українських військових та закликав оточуючих ухилятися від мобілізації.

Ще один – водій місцевого таксі, який під час поїздок нав’язував пасажирам кремлівські фейки щодо війни проти України.

Інша фігурантка в «Однокласниках» закликала молитися за путіна.

Тривають розслідування. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла Армія Inform, повідомлення про підозру отримало подружжя артистів з Харкова, яке зображує «хахлов» для роспропаганди.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-07-29 20:02:23