Україна і світ

Румунія піднімала F-16 через заліт Шахеда на її територію

Фото: Getty Images

Під час обстрілу України вночі 8 вересня російський ударний безпілотник залетів у повітряний простір Румунії.

Це підтвердили у Міністерстві національної оборони Румунії.

Обстріл України 8 вересня: один Шахед залетів до Румунії

Там наголосили, що цієї ночі двічі попереджали жителів повітів Тулча і Констанца про можливу загрозу, а ВПС піднімали два літаки F-16 для моніторингу повітряної обстановки.

Зараз дивляться

– У ході цих подій система радіолокаційного спостереження виявила та відстежила траєкторію безпілотника, який увійшов у національний повітряний простір, а потім залишив його в напрямку України, – повідомляє оборонне відомство.

І припускає, що дрон міг упасти в безлюдній місцевості в районі села Періправа в повіті Тулча, де триває пошукова операція.

– Міністерство національної оборони рішуче засуджує ці атаки, здійснені Російською Федерацією проти українських об’єктів цивільної інфраструктури, які є невиправданими та суперечать міжнародному праву, – наголошується у повідомленні.

Румунія підтвердила заліт “Шахеда” на свою територію, піднімала F-16

Вночі 8 вересня армія РФ застосовувала для удару по Україні кілька керованих авіаційних ракет Х-59, а також 23 ударних безпілотники Shahed-136/131, з яких 15 вдалося збити, ще два були локаційно втрачені.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 928-му добу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та на карті повітряних тривог в Україні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-08 14:20:49