Україна і світ

Сергій Жадан розповів про військовий вишкіл і службу в ЗСУ

Письменник Сергій Жадан поділився враженнями про військовий вишкіл і розповів про свою службу в ЗСУ.

Жадан про бойову підготовку

Письменник зазначив, що навчання пройшли цікаво та насичено, хоч часом звісно було важко. Каже, школа інструкторів сильна та вимоглива, проте справедлива та базується на повазі до бійця, що мотивує.

– Хочеш бути кращим, хочеш не пасти задніх, тому це хороша школа була. Власне, у 50 років якось уже трохи дивно проходити школу, але мені було цікаво. Насправді дуже вдячний інструкторам, які дійсно багато чого навчили, – сказав Сергій.

Письменник пригадав, як під час шикування вмикали пісні гурту Жадан і собаки, фронтменом якого він є. Проте зізнався, що жодних поблажок для нього та його колег по колективу – Євгена Турчинова та Олександра Меренчука, не було.

Зараз дивляться

– Насправді це теж дивна така трошки річ, тому що ми приїхали нашим гуртом, і ми, музиканти, проходимо навчання разом з усіма. Для нас не роблять якихось привілеїв, не роблять якихось поступок, – наголосив Жадан.

Також він дав рекомендації тим, хто хоче мобілізуватися, але боїться. Каже, головне знайти своє місце і підготуватися.

– Часто люди, які бояться, бояться не тому, що не хочуть, не тому, що вважають недоцільним захищати свою країну, а тому, що нові обставини, вихід із зони комфорту. Бажано не ставитися до війська, як до чогось абстрактного, а просто спробувати розібратися, які є частини, підрозділи. Порадитися з людьми, які вже є в Силах оборони, – дав пораду Сергій.

Сам же він зі своїми двома колегами по гурту мобілізувався до 13 окремої бригади Нацгвардії Хартія.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-30 15:38:05