Україна і світ

Селін Діон могла померти від знеболювальних: Могла перестати дихати

Селін Діон розповіла про небезпечне застосування знеболювальних на тлі серйозної хвороби. Майже 20 років співачка стикається з недугою, про яку розповіла тільки в 54 роки.

Селін Діон могла померти від знеболювальних

Так, артистка зізналася, що почала відчувати спазми ще 20 років тому, і її вокальні вправи тільки погіршували ситуацію. Діон перепробувала всі доступні методи боротьби з болем, і їй порадили почати приймати рецептурні ліки – зокрема міорелаксанти на кшталт валіуму (аналог діазепаму).

– Ми почали з 2 мг, а потім доза досягла 50 мг за раз, – зізналася Селін.

У підсумку в її організму з’явилася толерантність до знеболювального, після чого вона почала приймати 90 мг валіуму, щоб витримати виступ.

Зараз дивляться

– Це могло призвести до летального результату. Я не переймалася питаннями про допустимі дозування, тому що не розбираюся в медицині. Я думала, що все буде добре і не розуміла, що могла лягти в ліжко і перестати дихати, – додала співачка.

Нагадаємо, що Селін Діон розповіла про синдром м’язової скутості. Це досить рідкісне захворювання, і наразі ліків немає. Втім, за допомогою препаратів можна уповільнити прогресію недуги.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-12 13:20:19