Україна і світ

Саміт НАТО зосередиться на допомозі Україні – Блінкен

Фото: Офіс президента

Ювілейний (75-й) саміт Північноатлантичного союзу, що відбудеться у Вашингтоні в липні, зосередиться на зміцненні успіху України у довгостроковій перспективі. 

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен під час пресконференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом. 

Саміт НАТО: Блінкен про зміцнення успіху України  

– Я вже згадував, що саміт буде зосереджений на підтримці довгострокового успіху України. З першого дня, в міру того, як змінювалося поле бою, розвивалася і наша підтримка України, – сказав Блінкен.

Також він додав, що останні тижні США та інші партнери працювали над тим, щоб зміцнити підтримку України й пришвидшити прибуття допомоги на фронт в Україну для відбиття збройної агресії РФ.  

Зараз дивляться

За словами держсекретаря США, партнерам важливо знати, що українська армія має все необхідне для зміцнення лінії фронту та зупинення просування російських військ. 

Під час своєї промови Блінкен також згадав про нещодавно підписану двосторонню безпекову угоду між Україною та США. За його словами, ця угода стала 17-ю після того, як Джо Байден оголосив про цю ініціативу рік тому під час саміту G7. 

Держсекретар США висловив сподівання, що до саміту НАТО близько 20, а можливо і більше, країн, підпишуть двосторонні безпекові угоди з Україною. На його думку, це яскравий доказ, що всі країни-партнери США підтримують Україну в довгостроковій перспективі. 

Зокрема, Ентоні Блінкен наголосив, що США запроваджують нові санкції проти Росії для того, щоб змусити її зупинити збройну агресію проти України. 

– Стратегія щодо України, яку ми маємо і яку ми реалізуємо індивідуально і колективно вже майже 2,5 роки, демонструє ефективні результати в забезпеченні того, що Україна може відбити російську агресію, і вона зробила це. Пам’ятайте, що метою Путіна з першого дня було стерти Україну з мапи й приєднати її до Росії. Це не вдалося, – сказав Ентоні Блінкен. 

Також він додав, що у майбутньому США та партнери хочуть переконатися, що Україна досягла успіху, що вона міцно стоїть на ногах у військовому, економічному та демократичному аспектах. 

На думку Блінкена, рішення, які будуть прийняті на саміті НАТО сприятимуть реалізації цих зусиль. 

Нагадаємо, що 9-10 липня у Вашингтоні відбудеться ювілейний саміт НАТО, присвячений 75-річчю створення військового блоку. Прогнозується, що ситуація навколо повномасштабної війни в Україні стане одним із головних фокусів уваги на зустрічі.

Джерело: сайт НАТО, сайт Держдепу США

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-19 09:45:57

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин