Україна і світ

Рух ЗСУ і 100 полонених на Курщині та оборона на Сході: Сирський доповів Зеленському про фронт

Українські війська полонили понад 100 російських військових під час операції в Курській області, а також просунулись вперед на різних ділянках від початку доби.

Крім того, Сили оборони продовжують оборонну операцію на сході та півдні України.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський за підсумками розмови із головнокомандувачем Збройних сил України Олександром Сирським.

Зараз дивляться

Ситуація на фронті

Глава держави розповів, що під час ранкової доповіді головкома Сирського щодо ситуації на всіх основних напрямках особливо обговорювались Торецький та Покровський напрямки, а операція ЗСУ в Курській області.

– На жодну секунду не забуваємо про наш схід. Доручив Головкому підсилити напрямок із пакетів, що постачаються зараз партнерами, – повідомив президент.

Володимир Зеленський додав, що у Курській області українські війська просуваються далі.

– Від одного до двох кілометрів на різних ділянках від початку доби. І ще понад 100 полонених російських військових за цей же період. Я вдячний усім причетним. Це пришвидшить повернення додому наших хлопців і дівчат, – повідомив він.

Доповідь Сирського Зеленському

У доповіді головком ЗСУ розповів, що Сили оборони продовжують оборонні операції у східній та південній операційних зонах, а основні зусилля зосереджуються на Торецькому та Покровському напрямках з метою недопущення просування противника, а також завдавання ворог максимальних втрат.

Коментуючи доповідь Сирського, Зеленський запропонував надати йому інформацію про необхідні сили та засоби, щоб додатково підсилити угруповання військ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Крім того, головком ЗСУ доповів, що у населеному пункті Суджа завершено “пошук та знищення противника”.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-14 15:22:05