Україна і світ

Роль газу в стабільності енергосистемі зросте – глава правління Нафтогаз України

Фото: Факти ICTV

Підтримати українську енергосистему може допомогти нова, відновлювальна генерація електрики та тепла з природного газу.

Роль газу в енергосистемі України

Саме “блакитне пальне” має всі шанси стати основою для виробництва електрики на газотурбінних чи газопоршневих станціях, а також на відновлювальних електростанціях у майбутньому.

Необхідним паливом енергетиків обіцяє забезпечити Група Нафтогаз. На цьому наголосив глава правління та CEO НАК Нафтогаз України Олексій Чернишов під час візитів на деякі з об’єктів генерації.

Зараз дивляться

За його словами, роль газу в стабільності енергетичної системи збільшиться на тлі постійних російських атак на об’єкти теплової та електрогенерації. Він стверджує, що Нафтогаз готовий забезпечити країну потрібним ресурсом палива.

Збільшення генерації електроенергії з природного газу допоможе суттєво збалансувати українську енергосистему, що наразі переживає найскладніші часи в історії.

– Питання електричної генерації в Україні є надскладним. Ми всі з вами це відчуваємо. Тому шукаємо альтернативні й додаткові можливості для додаткової генерації, щоб міста та села були з електрикою. Ми готові, як Група Нафтогаз, забезпечити додатковий об’єм природного газу для електричної генерації, – зазначив Олексій Чернишов.

Нафтогаз постачатиме газ в енергопідприємства

Глава правління Нафтогазу запевнив, що компанія надалі стабільно постачатиме газ на енергетичні підприємства Києва. Зараз столиця має одні з найбільших обмежень на електропостачання.

Водночас суттєвою проблемою залишається заборгованість великих виробників тепла та електроенергії за газ. У галузі сподіваються, що зміна тарифу на електроенергію має покращити економіку ТЕС і ТЕЦ – це допоможе розв’язати боргову проблему.

У Нафтогазі запевняють: обсягів газу для потреб енергетики та інших споживачів, зокрема населення, буде достатньо, а ціна на газ не зросте.

Зараз компанія накопичує запаси на зиму в підземних сховищах і збільшує вітчизняний видобуток газу, бурячи нові високопродуктивні свердловини.

– З початку цього року Укргазвидобування, яке є частиною Групи Нафтогаз, вже пробурило 36 нових свердловин. Це додало значний об’єм газовидобутку до нашого підприємства. Я радий, що ми демонструємо постійне зростання. Додатково 10% за результатами перших п’яти місяців, я вважаю, що це гарний показник, – наголосив глава правління НАК Нафтогаз України Олексій Чернишов.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-12 13:05:04