Україна і світ

Роботи від Tesla: Ілон Маск переніс терміни випуску

Засновник компанії Tesla Ілон Маск планує розпочати виробництво людиноподібних роботів вже наступного року. Поки вони призначатимуться лише для внутрішнього використання, а не на продаж.

Ця інформація зʼявилася через кілька місяців після того, як Маск анонсував запуск виробництва вже до кінця 2024 року.

Роботи від Tesla – що відомо

Мільярдер сподівається розпочати випуск роботів для інших компаній у 2026 році. У квітні Маск заявляв, що робот Tesla, який отримав назву Optimus, зможе виконувати завдання на фабриці до кінця цього року і має бути готовим до масового продажу вже наприкінці 2025 року.

Зараз дивляться

У вересні 2022 року Tesla представила перше покоління свого робота Optimus, названого Bumblebee. Цього року компанія опублікувала відео другого покоління двоногого робота, що складає футболку.

В останні місяці Маск зосередив увагу на розвитку штучного інтелекту, програмного забезпечення для автономного водіння, роботаксі та робота Optimus на тлі зниження попиту на електромобілі, які становлять понад 80% квартального прибутку Tesla.

При цьому у Маска вже є історія з невиконаними амбітними обіцянками. Так, у 2019 році він заявляв інвесторам, що Tesla буде керувати мережею автономних автомобілів “роботаксі” до 2020 року. Минулого тижня бізнесмен зазначив, що для цього знадобиться більше часу, оскільки потрібно внести ключові зміни в дизайн передньої частини автомобіля.

Фото: скрин з каналу Tesla/Youtube

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-22 18:08:09