Україна і світ

Рада має намір ввести штраф за порушення комендантської години

Верховна Рада України має наміри запровадити штрафи за порушення громадянами комендантської години, а підприємствами – спеціального режиму роботи під час воєнного стану.

Про це йдеться у відповідному законопроєкті №10195, ухвалення якого за основу підтримали 233 народні депутати на пленарному засіданні уряду 9 грудня.

За інформацією документа, через порушення комендантської години буде передбачено накладення штрафу від 500 до 1 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Зараз ця сума становить від 8,5 тис. до 17 тис. грн.

Зараз дивляться

Водночас за повторне правопорушення протягом року потрібно буде сплатити штраф у розмірі від 1 тис. до 2 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 17 тис. до 34 тис. грн.

За порушення суб’єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану теж пропонують запровадити штрафи.

Відповідальність нестиме керівник суб’єкта господарювання або фізична особа-підприємець (ФОП). На них можуть накладати штраф у розмірі від 3 тис. до 6 тис. НМДГ (від 51 тис. до 102 тис. грн).

Також за повторне порушення планують запровадити більший розмір штрафу – від 10 тис. до 20 тис. НМДГ (від 170 тис. грн до 340 тис. грн). Цей законопроєкт був напрацьований разом з Міністерством внутрішніх справ і Національною поліцією України.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Джерело: Верховна Рада

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-09 15:59:35