Суспільне мовлення

Рада, але є над чим працювати”. Українка Юлія Бірюкова посіла друге місце у велогонці “Класика Альмерії

Програла на фотофініші.

Українська велогонщиця Юлія Бірюкова посіла друге місце у шосейній одноденній велогонці “Класика Альмерії”. Змагання пройшли в іспанському місті у неділю, 25 лютого.

Наприкінці 2023 року Бірюкова вперше перейшла до команди Світового шосейного туру. Українка підписала контракт з Human Powered Health із США.

Сезон 2024 року Бірюкова розпочала на іспанських турнірах. Юлія фінішувала у топ-20 в одноденках у Мохакарі та Валенсії, а також посіла 96-те місце у загальній класифікації багатоденки у Валенсії.

У “Класиці Альмерії”-2024, яка вдруге проходила серед жінок, Бірюкова боролась за перемогу з американкою Лорен Стівенс. Українка поступилась суперниці лише на фотофініші та посіла друге місце з часом 3:03:04 години. Третьою стала партнерка Бірюкової по команді Лінда Дзанетті.

“Класика Альмерії”-2024: топ-3

  1. Лорен Стівенс (США) 3:03.04 години
  2. Юлія Бірюкова (Україна) +0.0 (фотофініш)
  3. Лінда Дзанетті (Швейцарія) +0.09

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Це перший подіум для Бірюкової у складі Human Powered Health. Після гонки українка відзначила важкі погодні умови і командну роботу.

“Задоволена результатом, тому що цілий день ми показували чудову командну роботу. Сьогодні було дуже вітряно, тому це була важка гонка. Знала, що можу атакувати на останньому підйомі, тому чекала ідеального моменту, і мені вдалося відірватися. Група завжди була дуже близькою, тому нам було дуже важко на фініші. Я рада, але ще є над чим працювати”, — відзначила Бірюкова.

Хто така Юлія Бірюкова?

  • 26-річна українська велоспортсменка зі Львова.
  • З 2020 року — гонщиця команд Континентального туру, в якому дебютувала в складі Lviv Cycling Team.
  • У сезоні-2022 — учасниця першого жіночого Тур де Франс у складі Arkéa Pro Cycling Team. Зійшла з гонки на підсумками сьомого етапу.
  • У травні 2022-го здобула першу особисту міжнародну перемогу — виграла п’ятий етап німецького Туру Тюрінгії.
  • Віцечемпіонка України в класичній шосейній гонці та гонці з роздільним стартом (2023).
  • Бронзова призерка Євро-2020 з велотреку в командному переслідуванні.


Джерело: Суспільне мовлення України