Україна і світ

Путін украв уже чимало, але йому не вдасться вкрасти майбутнє світу – Зеленський в ООН

Фото: Офіс президента

Україна разом із міжнародними партнерами готується до другого Саміту миру, який передбачає стабільність та безпеку для всіх країн.

І лише Росія та її посібники, держави-ізгої, не лише виступають проти цих зусиль, а й активно працює над розхитуванням світової єдності.

Про це 23 вересня президент Володимир Зеленський заявив, виступаючи на саміті майбутнього ООН.

— Ця група завжди так чинила, коли ООН намагалася робити те, що працювало б на загальне благо. І ви все це бачите, – зазначив глава держави.

Другий Саміт миру для України – які країни беруть участь

Зеленський подякував європейським союзникам за їхню активну участь у розробці Пакту заради майбутнього, але особливу увагу він приділив активності країн Африки.

Український гарант переконаний: спільна та єдина позиція африканських країн зміцнює глобальні зусилля.

— Світ потребує мирного майбутнього та стабільного розвитку. І я говорю це як президент країни, яка протистоїть жорстокій колоніальній агресії Росії. І ми достеменно знаємо, як багато може досягти глобальна єдність – і тут, в ООН, і через саміти миру для України, на яких ми намагаємося протидіяти руйнівній силі РФ та її поплічників, – зазначив Зеленський.

Він наголосив, що зараз ведеться робота над питаннями продовольчої та енергетичної безпеки, притягненням Росії до відповідальності за її терор.

Потім буде розглянуто решту пунктів Формули миру, у тому числі визволення полонених, відновлення територіальної цілісності тощо.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Я запрошую всіх лідерів, нації й надалі підтримувати наші спільні зусилля заради справедливого та мирного майбутнього!
Путін украв чимало, але йому ніколи не вдасться вкрасти майбутнє світу. Я впевнений, – резюмував президент.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-24 00:12:07