Україна і світ

Ізраїль почав “попереджувальну військову операцію” в Лівані – ЦАХАЛ

Фото: Pexels

Вранці 23 вересня армія оборони Ізраїлю розпочала так звану попереджувальну військову операцію проти ліванського терористичного угруповання Хезболла.

Про це заявив начальник Генерального штабу Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) Ерзі Халеві, повідомляє видання The Times of Israel.

ЦАХАЛ про “попереджувальну військову операцію” в Лівані

– Ми знищуємо військову інфраструктуру, яку Хезболла створювала протягом 20 років. Це дуже важливо. Ми завдаємо ударів по цілях і готуємо наступні етапи, – сказав глава Генштабу ЦАХАЛу.

За його словами, в кінцевому підсумку все має бути спрямовано на те, щоб створити умови для переміщених жителів півночі Ізраїлю, щоб вони мали можливість повернутися у свої будинки.

За даними ЦАХАЛу, вранці 23 вересня ізраїльські винищувачі та безпілотники завдали понад 1,3 тис. ударів по цілях Хезболли в Лівані.

Під атакою опинилися будівлі та інші об’єкти, де ліванське угруповання зберігало ракети, снаряди, пускові установки та безпілотні літальні апарати.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаніягу закликав жителів Лівану покинути власні оселі, поки не буде завершена операція.

За інформацією ЦАХАЛу, за 23 вересня Хезболла випустила по Ізраїлю 165 ракет з території Лівану, більшість з яких – по північних районах.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Уряд Ізраїлю оголосив особливий стан у всіх районах до 30 вересня.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-23 23:36:33