Україна і світ

Продовжуємо жити і навчатися: зірки показалися з дітьми на святі першого дзвоника


У понеділок, 2 вересня, в українських школах пролунав перший дзвоник, який сповістив вчителів, учнів та їхніх батьків про початок нового навчального року. Українські знаменитості вже відвідали разом з дітьми святкові лінійки та привітали усіх зі святом.

Зірки разом з дітьми на святі першого дзвоника

Зіркові батьки Григорій та Христина Решетніки опублікували фото зі своїми синами-школярами Олександром, Дмитром та Іваном. Хлопці ходять до приватної Новопечерської школи у Києві.

– Вітаємо всіх дітей і батьків з новим навчальним роком! Нехай він стане переможним для нашої країни, – написали Решетніки.

Тарас і Олена Тополя зазначили, що українські діти прокинулися сьогодні на свято першого дзвоника від вибухів. У ніч на 2 вересня Росія вдарила ракетами по Києву, внаслідок атаки є руйнування та постраждалі.

Зараз дивляться

– Перший дзвоник, на який українські діти прокинулися від вибухів. Діти, що за 2,5 роки повномасштабної війни навчилися розрізняти звуки “виходів” і “прильотів”. Які навчилися спати в укриттях і на станціях метро. Це ті саме діти, які радісно вдягають свої святкові вишиванки і сміливо крокують на свято першого дзвоника. Нове покоління маленьких українців вирушає назустріч знанням, дружбі та сміху, – йдеться в повідомленні.

Подружжя нагосило, що українців можна налякати, можна збити з ніг, але зупинити – неможливо.

– Ми прагнемо перемоги й миру, які обов’язково здобудемо! Вчіться сумлінно, старанно здобувайте знання – адже це світло, що переможе темряву, – наголосили Тарас і Олена Тополя.

Телеведуча Маша Єфросиніна відвела свого сина Олександра в четвертий клас. За словами Маші, сьогодні була важка ніч, тому всі діти і батьки трохи заспані.

– Твій перший урок ми закріпили сьогодні вночі під вибухи. Синочку – завжди із презирством ставитися до країни, яка змушує тебе щоночі плакати. Неймовірна концентрація заспаних дітей і батьків. Такий щемливий день у нашому такому емоційно рваному житті, – написала ведуча.

Маша Єфросиніна

Фото: Маша Єфросиніна/Instagram

Дмитро та Ірина Монатикі показалися разом із синами, Данилом і Платоном, на тлі шкільної фотозони. Подружжя привітало всіх з початком нового навчального року, побажавши терпіння та спокою.

Співачка Оля Полякова показала відео зі своєю дочкою Алісою, яка повернулася до української школи. З початку війни дівчинка навчалася у Великій Британії, однак увесь час дуже хотіла додому.

Закінчилося море сліз. Щастя повернулося! Мрія збулася! Аліса в своїй школі (яку, до речі, ненавиділа до війни), все визнається в порівнянні. Давай дитинко, ти обіцяла вчитися краще за всіх! – написала Полякова.

Відео зі святкової лінійки також поділилися Тімур та Інна Мірошніченки. Сьогодні їхні донечки, Мія та Ангеліна, пішли в перший клас.

– Ми батьки першокласниць! Самі в шоці! – написало подружжя.

Телеведучий Анатолій Анатоліч подякував українським захисникам за те, що діти мають можливість відвідувати школу. Він опублікував фото, на яких позує разом з дружиною Юлією і двома доньками – Алісою і Лолітою

– Дякую Силам оборони за можливість нашим дітям відвідувати школу. З розумінням реалій, але з оптимізмом і вірою в майбутнє. Цінність просто бути в своїй школі зараз неймовірна. Навчатися, працювати, захищати, жити, – написав Анатолій Анатоліч.

Акторка Антоніна Хижняк зізналась, що після важкої ночі ледь прокинулася, аби відвести свого сина Максима в другий клас. За словами Хижняк, їй дуже шкода дітей, які зростають у війні, однак акторка вірить в краще майбутнє.

– Дуже хочеться вірити в краще, тому і продовжуємо жити, навчати дітей, працювати, бо іншої України в нас немає. А головна цінність – люди, народ. І діти, з яких цей народ починається. Так само як він колись починався і з вас, – написала вона.

Телеведучий і волонтер Сергій Притула наголосив, що українські діти не заслуговують на дитинство в умовах війни.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Наші діти мають мирно та спокійно гуляти, гратися, вчитися, дружити. І все це буде, скорше чи пізніше не знаю. Але знаю точно, що маємо робити все, щоб наблизити цей день. День, коли закінчиться війна і, бажано, буде знищена як державне утворення російська федерація. Я бажаю сил та витримки нашим освітянам. І дякую вам за ваше служіння на благо майбутнього України! Прорвемося! – написав Притула у своєму Telegram-каналі.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-02 15:36:18