Україна і світ

Прем’єр-міністр Ірландії приїхав до України

Фото: Офіс президента

Сьогодні, 4 вересня, прем’єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс прибув до Києва, де зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським. 

Про це інформує ірландська телерадіокомпанія RTE. 

Прем’єр Ірландії перебуває з візитом у Києві

Журналіст RTE опублікували відео з  прем’єром Ірландії на столичному вокзалі. 

Зараз дивляться

Очікується, що під час зустрічі обидва лідери обговорять повномасштабну війну Росії проти України, підтримку України з боку ЄС та заявку України на вступ до ЄС. 

Візит прем’єра Ірландії відбувається після вчорашнього ракетного удару Росії по Полтаві, внаслідок якого загинули щонайменше 53 людини. 

– Військовий удар Росії та вбивство десятків людей у Полтаві у вівторок є похмурим і жахливим нагадуванням про загрозу, з якою Україна стикається щодня. Ми висловлюємо своє обурення і співчуття сім’ям загиблих, – сказав прем’єр Ірландії.

Що передбачає зустріч прем’єра Ірландії із Зеленським

За даними RTE, лідери країн спільно підпишуть меморандум про взаєморозуміння щодо нової двосторонньої угоди між Ірландією та Україною. 

Угода, яку вчора обговорив ірландський уряд, виражатиме солідарність Ірландії з Україною та її право на захист від незаконного вторгнення Росії. 

Угода, вперше обговорена між двома урядами під час зустрічі Гарріса та Зеленського в аеропорту Шеннон у липні, узгоджується зі статусом Ірландії як нейтральної країни та вказує, що будь-яка майбутня допомога, надана Україні, залишатиметься нелетальною.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: RTE

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-04 12:00:08