Україна і світ

Полегшення не відбулося: на Покровському напрямку росіяни постійно проводять штурми

Фото: Генштаб ЗСУ

Окупанти на Покровському напрямку не хочуть втрачати ініціативи, тому постійно проводять штурмові дії.

Про це розповів Іван Сєкач, начальник служби зв’язків з громадськістю 110-ї ОМБ імені генерал-хорунжого Марка Безручка, в ефірі телеканалу Еспресо.

Покровський напрямок: яка ситуація

За його словами, попри операцію Сил оборони на Курщині в РФ, окупанти не хочуть залишати цей напрямок та продовжують штурми.

Зараз дивляться

— Полегшення не відбулося із ситуацією на Курщині. Противник не хоче залишати цей напрямок та втрачати тут свою ініціативу, тому ворожі штурми продовжуються у великій кількості. Загарбник застосовує тактику малих груп, на яку більше витрачає боєприпасів, тобто артилерії уразити дві людини, що рухаються, дуже важко. FPV також складно їх дістати, бо вони ховаються в посадках, – сказав Сєкач.

Він пояснив, що через це в розхід йде більше снарядів на знищення противника.

За словами Сєкача, боєприпаси є, але їх потрібно більше, адже ворог змінює тактику ведення бойових дій та адаптується до ситуації.

Сєкач також сказав, що надходила інформація, що один підрозділ операторів дронів росіян поїхав на Курщину, але зауважив, що “від цього легше не стало, зокрема, з ворожими FPV”.

Штурми росіян на Покровському напрямку

14 серпня пресофіцер 14 бригади оперативного призначення імені Івана Богуна, підполковник Микола Коваль повідомив, що російські окупанти безперервно штурмують позиції Сил оборони на Покровському напрямку, оскільки мають значну перевагу у кількості людей.

Фото: ISW

Він додав, що росіяни працюють так само, як і раніше – використовують метод м’ясних штурмів, щоб досягти своєї мети.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Детальніше з хронологією подій і картою бойових дій у Курській області можна ознайомитися в нашому матеріалі.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-17 17:10:14