Україна і світ

Підозрюваному у вбивстві Фаріон проситимуть арешт без внесення застави – прокуратура

Фото: Нацполіція

Прокурори клопотатимуть щодо запобіжного заходу у вигляді триманні під вартою без внесення застави для підозрюваного у вбивстві політикині та громадської діячки Ірини Фаріон.

Про це повідомив заступник генпрокурора Антон Войтенко під час пресбрифінгу у Львові, на якому були також присутні представники МВС, Нацполіції та СБУ.

Запобіжний захід підозрюваному у вбивстві Ірини Фаріон

За його словами, розслідування щодо підозрюваного, який був напередодні затриманий у Дніпрі, відбувалось за ч.1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України.

Зараз дивляться

– Прокурорами було подано до суду клопотання щодо запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без альтернативи у вигляді внесення застави. Саме на цьому прокурори будуть наполягати в суді, – повідомив він.

Своєю чергою міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що злочин був ретельно підготовлений, тому його розслідування було не з легких. Клименко додав, що в ході розслідування правоохоронцями були проведені кілька слідчих експериментів, в ході якого були встановлені усі подробиці діяльності підозрюваного, який той робив протягом 10 днів перед ймовірним скоєнням злочину.

Раніше слідство заявило, що основними версіями вбивства Фаріон є її громадська та політична діяльність, а також особиста неприязнь. Крім того,  перевіряється причетність російських спецслужб.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-26 11:40:05