Україна і світ

Через операцію ЗСУ на Курщині Росія втратила спроможності біля Вовчанська – розвідка Британії

РФ відвела свої сили з району Вовчанська для підтримки операцій у Курській області, що зменшило можливості російських військ у районі міста.

Про це із посиланням на дані розвідки пише Міністерство оборони Великої Британії.

Вказано, що наприкінці вересня українські війська взяли контроль над хімічним заводом у Вовчанську Харківської області.

– Хімзавод був російським опорним пунктом, який дозволяв проводити тактичні операції на річці Вовча. Його втрата, ймовірно, обмежить можливості просування російських сухопутних військ у Харківській області. Ймовірно, що український контроль над заводом полегшить подальші контрнаступи на півночі міста, щоб відтіснити ЗС РФ назад до українсько-російського кордону, – йдеться у повідомленні.

Розвідники звертають увагу, що за Вовчанськ продовжуються бої з травня 2024 року, коли російські війська розпочали наступальну операцію у Харківській області, ймовірно, з метою створення “буферної зони для стримування та помʼякшення наслідків будь-яких українських атак в районі Бєлгорода”.

Ситуація біля Вовчанську

Нагадаємо, що нещодавно українські військові змогли вибити загарбників з агрегатного заводу у Вовчанську, що на півночі Харківщини. До операції були залучені бійці ГУР разом із підрозділом Російського добровольчого корпусу (РДК).

Розвідники розповідали, що під час операції в полон вдалося узяти до 20 росіян.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

А вчора, 30 вересня, в ОТУ Харків заявили, що армія РФ зробила Вовчанський завод ціллю №1 після його звільнення.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-01 15:46:47