Україна і світ

Без участі ТЦК: Кабмін дозволив військовим частинам напряму мобілізувати добровольців

Під час засідання Кабмін 1 жовтня вніс зміни у порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період, надавши право командирам військових частин здійснювати призов добровольців без участі ТЦК.

Про це пише пресслужба Міноборони та у Telegram повідомляє представник КМУ у парламенті Тарас Мельничук.

– Надано право командирам військових частин здійснювати комплектування бойових військових частин за рахунок добровольців, які виявляють бажання проходити військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, у бойових військових частинах, – проінформував Мельничук.

Призов добровольців на військову службу

Крім того, командирам військових частин також надано право видавати направлення для проходження військово-лікарської комісії військовозобовʼязаним з метою визначення їх ступеню придатності до проходження військової служби.

Відповідно до змін, для Генерального штабу ЗСУ передбачено повноваження визначати перелік військових частин, командирами яких здійснюється призов резервістів (крім резервістів, які уклали контракт на проходження служби у військовому резерві) та військовозобовʼязаних під час мобілізації.

– Ми максимально ефективно використовуємо мотивацію українців захищати свою державу від російської збройної агресії, даючи можливість потрапити на військову службу саме в той підрозділ, який обрали. Бригади отримали інструменти, про які вже давно просили, – проводити якісний рекрутинг, результатом якого є адресний призов добровольців.

Ця постанова є інструментом, що дозволяє суттєво зменшити час рекрутингу й гарантує, що кожен та кожна зможе долучитися туди, де його чи її бажання та вміння збігаються з потребами оборони, — прокоментував міністр оборони Рустем Умєров.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ухвалена урядом постанова вносить зміни до порядку проведення призову на військову службу під час мобілізації, затвердженого постановою Кабінету міністрів № 560 від 16.05.2024.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-01 17:58:13