Україна і світ

Сибіга у Нью-Йорку не обговорював територіальні поступки: МЗС про статтю FT

Фото: УНІАН

Очільник МЗС України Андрій Сибіга під час візиту до Нью-Йорка на своїх зустрічах не обговорював жодних територіальних компромісів. Інформація видання Financial Times щодо цього є неправдивою.

Про це повідомив речник МЗС Георгій Тихий.

МЗС про статтю Financial Times

Речник зовнішньополітичного відомства України зазначив, що був присутній на кожній зустрічі очільника МЗС Сибіги у Нью-Йорку.

— На жодній з них не було пропозицій, обговорень чи навіть натяків на жодні територіальні компроміси. Навпаки, позиція міністра є непохитною, і він наголошував на її елементах за зачиненими дверима, — наголосив Тихий.

Він заявив, що не може бути жодних компромісів щодо суверенітету та територіальної цілісності України.

У МЗС пояснили також, що Формула миру — це єдиний реалістичний шлях до всеосяжного, справедливого і тривалого миру.

Зазначається, що принцип Нічого про Україну без України має неухильно дотримуватися. На цьому міністр наголошував усім своїм співрозмовникам.

— Інформація джерела Financial Times щодо обговорення міністром компромісів є просто неправдивою, і нам цікаво, хто взагалі зацікавлений у поширенні таких неправдивих наративів, — йдеться у заяві речника МЗС.

Про що йдеться у матеріалі Financial Times

Нещодавно британська газета Financial Times опублікувала статтю, в якій йшлося про візит української делегації до США минулого тижня.

У статті були наведені слова кількох європейських дипломатів, присутніх на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, які заявляли, що нібито відбулася помітна зміна дискусій у контексті потенційного врегулювання війни.

Газета писала, що нібито “відзначають більшу відкритість українських офіційних осіб до обговорення можливості домовитися про припинення вогню, навіть якщо російські війська залишаються на їхній території, і більш відверті дискусії серед західних офіційних осіб щодо терміновості угоди”.

У статті FT йшлося, зокрема й щодо очільника МЗС, що було спростовано відомством.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Видання писало, що новий глава МЗС використав зустрічі із західними колегами у США, щоб “обговорити потенційні компромісні рішення, за словами дипломатів, і висловив більш прагматичний тон щодо можливості переговорів про землю в обмін на безпеку, ніж його попередник”.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-01 17:38:10