Україна і світ

Patriot для України передадуть із Польщі – NYT

Президент США Джо Байден схвалив розгортання ще однієї ракетної системи Patriot в Україні.

Про це повідомляє видання The New York Times із посиланням на високопоставлених чиновників Білого дому та військових.

Patriot для України

Рішення Байден ухвалив минулого тижня після низки зустрічей на найвищому рівні та внутрішніх дебатів щодо нагальної потреби України в посиленні протиповітряної оборони.

Зараз дивляться

Нову систему Patriot доставлять із Польщі, де вона стоїть для захисту американських підрозділів, які повертаються до США.

За словами американських чиновників, ЗРК Patriot може бути розгорнута в Україні в найближчі кілька днів, залежно від потреб у технічному обслуговуванні.

ЗРК Patriot

ЗРК Patriot вважається одним із найкращих американських засобів ППО. Patriot оснащений потужною радарною системою і мобільними пусковими установками для ураження цілей.

Patriot також одна з найбільш дефіцитних систем озброєння в арсеналі США. У Пентагоні не називають їхню кількість, але один військовий чиновник заявив, що армія розгорнула лише 14 таких систем у США і по всьому світу. В американських союзників також є Patriot, і дві країни вже відправили пару ЗРК в Україну.

Пентагон не хоче перевозити батареї Patriot зі Сполучених Штатів. У Форт-Сілл, штат Оклахома, розташована батарея Patriot, призначена для навчання американських і українських військовослужбовців, а її передача Україні позбавила б можливості проводити навчання.

На Гаваях і на інших базах також стоять Patriot. Але США вважають їх необхідними для оборони країни.

Війна в Україні, Джо Байден

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-12 08:30:57