Україна і світ

Парламентські вибори у Грузії: понад половина підтримують опозиційні партії

У Грузії 26 жовтня очікується проведення парламентських виборів у країні. За три місяці до голосування виборці найбільше підтримують опозицію – понад половина опитаних.

Про це свідчать результати опитування Edison Research, проведеного для телеканалу Formula.

Вибори у Грузії 2024: результати опитування

За результатами опитування, якби парламентські вибори у Грузії відбулися завтра, то за партію влади Грузинська мрія/Сила народу віддали б свої голоси 32,4% населення.

Зараз дивляться

Водночас Національний рух/Стратегію Агмашенебелі підтримали б 17,3% виборців, Сильну Грузію: Лело/Для народу/Площа свободи – 12,8%, партію Гахарія за Грузію – 11,2%, коаліцію За зміни: Ахалі/Гірчі/Дроа – 9,9%, а Гірчі-Яго Хвічія – 5,2%.

Коли в учасників опитування запитали, за кого вони б проголосували – за правлячу Грузинську мрію і Силу народу чи за опозиційне об’єднання (Національний рух, Стратегія Агмашенебелі, Гірчі, Дроа, Ахалі, За Грузію, Європейська Грузія, Лейбористська партія, Громадяни), то опозиції віддали 61% переваги проти партії чинної влади – 39%.

Щодо партійної лояльності, то 72% громадян впевнені у своєму виборі, а 28% вважають, що їхній вибір може змінитися.

У рамках дослідження методом випадкової вибірки було опитано 1 000 людей віком від 18 років, які мають право голосу і проживають у Грузії. Похибка становить +/- 2,5%. Опитування проводили з 11 до 24 липня.

вибори в Грузії, Грузія

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-29 16:46:05